User menu

Argint la Campionatul European între maeştri veterani la Judo

Chişinău, 19 iunie 2013 – Evolutie excelenta pentru veteranii judo-ului moldovenesc: Colonelul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Viorel Marinescu, a cucerit medalia de argint la Campionatul European între maeştri veterani la judo, care s-a desfăşurat în perioada 13-16 iunie la Paris.

Ofiţerul SPPS a evoluat la categoria 100+ kg poziţionîndu-se pe locul doi pe podiumul de premiere. La ediţia anului curent, Republica Moldova s-a plasat pe locul şapte în clasamentul pe echipe, din totalul de 34 de ţări-participante cu peste o mie de sportivi înscrişi în concurs.

De menţionat că Viorel Marinescu a participat şi anul precedent la ediţia 2012 a Campionatului mondial de luptă sambo, organizat la Casablanca, Maroc unde a urcat pe treapta a treia a podiumului cu medalia de bronz. Tot în anul respectiv, luptătorul a deţinut întietate în proba individuală la lupta sambo în cadrul Campionatului CUPA CSC  „Dinamo”, unde au concurat 35 de sportivi, care au reprezentat Serviciul de Informaţii şi Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat,  Centrul Naţional Anticorupţie şi Departamentul Instituţii Penitenciare.

Biroul relaţii internaţionale şi cu publicul