User menu

Ofițerii SPPS au donat sânge cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge

Peste 100 de ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat și-au început astăzi ziua de muncă printr-o acțiune nobilă, au donat sânge în cadrul campaniei „Donează o picătură de viață”. Este pentru al doilea an consecutiv când SPPS organizează un astfel de eveniment dedicat Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Acțiunea de caritate s-a desfășurat la punctul de colectare amplasat pe teritoriul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, cu suportul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

Alături de ofițerii care au donat sânge a fost și directorul interimar Anatolie Golea care a menționat că sângele donat astăzi va salva multe vieți aflate în dificultate. „Înainte de a fi ofițeri de protecție, mai presus de toate suntem oameni cu suflet mare. Suntem o instituție cu ofițeri adevărați, care pe lângă faptul că-și îndeplinesc cu demnitate și onoare datoria, sunt gata pentru a oferi ajutor”, a punctat dl Golea.

La rândul său, directorul CNTS, dl Alexandru Gherman a înmânat Serviciului de Protecție și Pază de Stat diplomă „pentru fidelitate și activitate continuă în promovarea donării de sânge voluntară și neremunerată”.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată din 2005, când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un apel de susţinere a donării benevole a sângelui.

 

18 iunie 2018

Biroul relații cu publicul