User menu

Ofițerii SPPS instruiți de către experții TIKA

În perioada 18-26 aprilie curent, un grup de ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat participă la Cursul de instruire cu genericul „Protecția demnitarilor de stat”.

Cursul de instruire a fost deschis, astăzi, 18 aprilie 2017, de către directorul interimar al SPPS Anatolie Golea și Coordonatorul național TIKA în Republica Moldova Canan Alpaslan.

În discursul său, dna Coordonatoare și-a exprimat încrederea în valoarea adăugată oferită de colaborarea moldo-turcească pe segmentul protecției demnitarilor, precum și disponibilitatea continuării și dezvoltării unor parteneriate de colaborare pe segmentele de interes comun. Totodată, experții invitați și-au exprimat convingerea că atât lecțiile teoretice cât și cele practice vor avea un rezultat eficient pe segmentul asigurării protecției demnitarilor de stat. 

La rândul său, directorul interimar al SPPS a mulțumit oaspeților din Turcia că au dat curs invitației, opinând că „Sunt convins că aspectul practic al acestui seminar va avea un impact pozitiv asupra metodelor de asigurare a protecției și de acționare a ofițerilor în situațiile de risc”.

Cursul de instruire este oferit de către 4 experți din cadrul Poliției Naționale a Republicii Turcia,  pe o perioadă de 6 zile, și cuprinde o gamă largă de subiecte precum principii și metode de bază a protecției demnitarilor de stat, evaluarea și analiza riscurilor, protecția în timpul deplasării cu autovehiculul etc.

Agenda training-ului este structurată în module atât teoretice cât și practice care permit o percepție mai clară a unor eventuale situații de conflict asupra persoanelor beneficiare de protecție de stat.

Realizarea Cursului de instruire este desfășurat cu suportul Agenției Turcești pentru Colaborare și Coordonare în Republica Moldova.

 

18 aprilie 2017

Serviciul cooperare internațională și relații cu publicul