Performanță remarcabilă pentru căpitanul SPPS, Anatolie Moldovan, obținută la Campionatul Mondial de lupte la brâu, ediția a XV-a

Ofițerul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Anatolie Moldovan a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de lupte la brâu, ediţia a XV-a, desfăşurat în capitala Kazahstanului, Astana. Datorită acestei frumoase performanțe, drapelul Republicii Moldova a fost ridicat pe podiumul competiției.

Campionatul s-a desfășurat în ziua de 22 iulie 2017 și a întrunit 150 sportivi din 24 de ţări precum, Brazilia, China, Egipt, Estonia, India, Kazahstan, Kârgâzstan, Lituania etc. Reprezentantul SPPS a disputat 3 lupte, la categoria 100 kg (stil liber), cu adversari din Kazahstan, Rusia și Turkmenistan,  fiind devansat în final de luptătorul rus.     

De menţionat că Anatolie Moldovan îşi completează continuu colecţia cu medalii. Pasionat de luptele greco-romane, cele libere şi de luptele la brâu, Anatolie Moldovan se mândrește cu titlurile de campion mondial, dublu campion european şi multiplu campion național.

Notăm că și la cea de-a XIV-a ediție a Campionatul Mondial de lupte la brâu - 2016, desfăşurat în or. Naberezhnye Chelny, Federaţia Rusă, luptătorul SPPS s-a clasat pe aceiași treaptă în clasamentul general.

 

23 iulie 2017

Serviciul  cooperare internațională și relații cu publicul