User menu

Schimb de experiență în domeniul asigurării protecției, desfășurat la Ankara

Ca urmare a cooperării cu Agenția Turcească pentru Colaborare și Coordonare în Republica Moldova (TIKA), în perioada 03-13 septembrie 2018, la Ankara, Turcia, a fost organizat un Curs de instruire cu genericul „Protecția VIP”, destinat ofițerilor SPPS.

Training-ul respectiv a fost gestionat de către formatori din cadrul Poliției Naționale a Republicii Turcia și a inclus o gamă vastă de subiecte, precum: principii și metode de bază a protecției demnitarilor de stat, exerciții practice de asigurare a protecției pedestre, de respingere a atacului în timpul deplasării pe jos şi din automobil cu evacuarea persoanei protejate, etc.

Experienţa acumulată în cadrul acestui curs va avea un rol determinant în procesul de evaluare a performanţelor profesionale ale ofițerilor de protecție, cu aplicarea practicilor înaintate în activitatea de serviciu.

Menționăm că Serviciul de Protecție și Pază de Stat dezvoltă o colaborare fructuoasă cu  Agenția TIKA în vederea consolidării capacităților instituționale pe segmentul formării profesionale.

 

14 septembrie 2018

Biroul relații cu publicul