User menu

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a marcat Ziua Independenței Republicii Moldova

27 august, o zi istorică ce marchează libertatea, democrația și suveranitatea țării.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a sărbătorit, astăzi, 24 august 2018, printr-un eveniment solemn, cea de-a 27-a aniversare de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

În calitate de invitați oficiali au participat reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, reprezentanți ai Agenției TIKA în Republica Moldova, veterani ai Serviciului, precum și alți oaspeți de onoare.

În discursul său, directorul interimar Anatolie Golea a vorbit despre adevăratele valori naționale, promovate prin devotament și profesionalism de către toți ofițerii SPPS.

„În cei 27 de ani de independență, Republica Moldova a crescut și s-a dezvoltat. Odată cu țara am crescut și noi, în calitate de instituție a statului. Am depus eforturi considerabile pentru a fi în pas cu timpurile de azi, pentru a fi o instituție modernă, puternică și credibilă”, a adăugat colonelul Anatolie Golea.

La fel, Anatolie Golea și-a exprimat recunoștința față de eroii care au stat la temelia țării și au apărat cu patriotism și sacrificiu independența, suveranitatea  și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Pentru îndeplinirea exemplară a obligaţiilor de serviciu, profesionalism înalt şi rezultate meritorii în activitate, angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat au fost stimulaţi cu diverse distincţii, grade speciale și diplome de onoare ale Serviciului.

Totodată, un grup de ofiţeri şi subofiţeri au fost decoraţi cu diplome din partea Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova.

Tot astăzi, a avut loc un eveniment deosebit de important pentru personalul SPPS - a fost pusă temelia monumentului Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, amplasat  în curtea sediului SPPS.

În cadrul ceremoniei oficiale, a fost depusă o „capsulă a timpului” la temelia Monumentului Domnitorului, cu un mesaj adresat generațiilor viitoare de ofițeri, care urmează a fi deschisă peste 50 de ani.

În mesaj se spune: „Dragi ofiţeri, generaţia viitoare a ţării!

Noi, ofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, ghidaţi de sentimentul de patriotism, de dragoste de ţară, de gloria strămoşilor noştri, ne-am mobilizat cu dăruire şi multă dedicaţie și am pus temelia monumentului Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Forţa unui popor vine de la oamenii aleşi pe care i-a avut de-a lungul timpului. Ştefan cel Mare este eroul şi simbolul identităţii noastre naţionale. Marele voievod este o călăuză pentru noi, face parte din existenţa noastră actuală şi dă forţă mersului nostru înainte.

Serviciul pe care avem onoarea să-l reprezentăm, este unica instituţie care asigură protecţia demnitarilor de stat atât din ţară cât şi a celor de peste hotare. Începând de la fondare şi până în prezent ne-am îndeplinit cu demnitate şi onoare misiunea încredinţată. Timp de 27 ani am crescut şi ne-am dezvoltat odată cu ţara şi, astăzi, suntem o instituţie modernă, puternică şi capabilă să facă faţă tuturor provocărilor.

Noi nu avem dreptul la greşeală. De noi depinde liniştea şi siguranţa demnitarilor de stat, dar şi a cetăţenilor acestei ţări. Purtăm uniformă cu epoleţi şi spunem de fiecare dată cu mândrie Servesc Republica Moldova!”, „Servesc SPPS!”. Curajul, bărbăţia şi sacrificiul  - sunt valorile care ne inspiră spre fapte şi lucruri măreţe întru binele şi prosperarea Republicii Moldova.

Stimaţi viitori colegi!

Munciţi, construiţi şi dezvoltaţi ţara noastră – Republica Moldova. Apăraţi valorile, tradiţiile şi cultura care ne identifică ca popor. Luptaţi pentru integritatea, suveranitatea şi independenţa ţării şi nu uitaţi de rădăcini şi de trecut - pentru că fără trecut, nu există viitor!

Vă îndemnăm să păstraţi şi să duceţi mai departe valorile care ne reprezintă pe noi ca ofiţeri în spiritul sloganului SPPS - ONOARE ŞI DEVOTAMENT!

Cu respect, familia SPPS!

24 august 2018”

Biroul relații cu publicul