User menu

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a sărbătorit cea de-a 26-a aniversare de la fondare

Directorul interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Anatolie Golea: „27 ianuarie – este o zi important pentru noi toți. Este ziua Serviciului de Protecție și Pază de Stat și ziua profesiei pe care am ales să o trăim. Spun acest lucru pentru că de-a lungul timpului m-am convins că am onoarea să lucrez cu oameni care se dedică în totalitate și necondiționat. Iar astăzi poartă cu demnitate și onoare această uniformă cu epoleți și spun cu mândrie „Servesc Republica Moldova”!

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a marcat astăzi, 26 ianuarie 2018, printr-un eveniment solemn cea de-a 26-a aniversare de la înființare.

În calitate de invitați oficiali la ședință au participat dl Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova, dna Ala Popescu, Secretar general al Parlamentului, reprezentanți ai Corpului Diplomatic, foști conducători ai Serviciului, precum și alți invitaţi de onoare.

Ceremonia a  debutat cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, urmată de o ședința festivă, dar și alte manifestații tradiționale dedicate acestei sărbători.

Prim-ministrul Pavel Filip a felicitat angajații SPPS cu ocazia celei de-a 26-a aniversări, notând că „Sunteţi un model de curaj şi profesionalism, iar în pofida multiplelor impedimente, aţi dat mereu dovadă de iniţiativă, devotament şi spirit de sacrificiu. Prin munca voastră ați contribuit la afirmarea Republicii Moldova pe plan internațional, prezentând-o ca o țară sigură într-o lume marcată de tot mai multe turbulențe.

În discursul său, directorul interimar al SPPS, Anatolie Golea a menționat că „ protecția nu se face de unul singur. Este un lucru de echipă. De aceea, vă îndemn să vă concentrați toată priceperea și măiestria pentru misiunea noastră comună – asigurarea protecției demnitarilor și a securității statului.

 Vă mulțumesc pentru ceea ce sunteți. Vă doresc liniște în familie. Să aveți satisfacție de a veni la serviciu și bucuria de a vă întoarce acasă. Să fiți mândri de profesia pe care o aveți și munca care o faceți în slujba țării și a poporului”, a specificat Anatolie Golea.

Pentru îndeplinirea exemplară a obligaţiilor de serviciu, profesionalism înalt şi rezultate meritorii în activitate, angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat au fost stimulaţi cu diverse distincţii, grade speciale, diplome de onoare din partea Serviciului.

Totodată, un grup de ofiţeri şi subofiţeri au fost decoraţi cu diplome din partea Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova.

26 ianuarie 2018

Secția cooperare internațională și relații cu publicul