User menu

Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Serviciul de Protecție și Pază de Stat

Astăzi, 1 iunie, în incinta Serviciului de Protecție și Pază de Stat, a fost sărbătorită pentru prima dată, cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria. Semnificația deosebită a zilei de 1 iunie, dedicată în exclusivitate Copiilor, ne amintește încă o dată nouă, maturilor, de vârsta copilăriei și inocenței, despre adevăratele valori ale vieții.

Cu acest deosebit prilej, directorul interimar Anatolie Golea a adresat un mesaj de felicitare copiilor, dorindu-le o copilărie fericită lipsită de griji.“Voi sunteți viitorul nostru. Aș vrea să cred că mulți dintre voi vor urma calea părinților și vor deveni adevărați ofițeri. Să fiți tot așa de mândri și curajoși ca părinții voștri, iar noi vom depune toate eforturile să creșteți într-un mediu sănătos, armonios și protejat”. La fel, a fost adresat angajaților îndemnul de a fi mai receptivi la problemele şi nevoile celor mici, de a face tot posibilul pentru a creşte şi educa personalităţi demne, pline de curaj, voinţă, patriotism, iniţiativă şi perseverenţă, oameni de care statul nostru are în permanență nevoie.

Pe parcursul evenimentului, copiii au avut parte de un șir de manifestații cultural-distractive dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

Atmosfera festivă a fost încinsă cu voie bună, baloane colorate, multă înghețată, dar și multe zâmbete de fericire.

La finele frumoasei sărbători, clovnii au animat atmosfera, stârnind admirația și zâmbetele spectatorilor.

Ziua copilului a fost menționată pentru prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”, în Republica Moldova fiind sărbătorită în fiecare an la 1 iunie.

01 iunie 2017

Serviciul cooperare internațională și relații cu publicul