User menu

2 martie - comemorarea victimelor conflictului armat de pe Nistru

De 26 de ani se citește istoria unei pagini de victorie. Sunt 26 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.

Astăzi, conducerea și ofițerii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat au participat la manifestațiile dedicate acestui eveniment.

Ziua comemorării a început cu mitingul de comemorare a eroilor căzuți în acţiunile de luptă, urmat de marșul memoriei. Manifestația a continuat cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” din cadrul complexului memorial „Eternitate”. 

La ceremonie a participat Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, miniștri, corpul diplomatic, veterani, reprezentanți ai structurilor de forță și ai Armatei Naționale.

Conflictul armat de la Nistru a început la 2 martie 1992. Potrivit datelor oficiale, la conflictul armat au participat circa 29 de mii de persoane, dintre care 287 au decedat, iar în conformitate cu hotărârea Parlamentului din 26 februarie 2010, ziua de 2 martie este numită Ziua Memoriei.

02 martie 2018

Biroul relații cu publicul