User menu

Copilăria sărbătorită la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat

Astăzi, 1 iunie 2019, la sediul Serviciului de Protecție și Pază de Stat a fost sărbătorită Copilăria. Ziua Internațională a Copilului a fost marcată pentru al treilea an consecutiv în cadrul SPPS prin diverse manifestații cultural artistice.

Cu acest deosebit prilej, directorul interimar Anatolie Golea a adresat un mesaj de felicitare copiilor, dorindu-le o copilărie fericită lipsită de griji. La fel, a venit cu îndemnul către tânăra generaţie: „Voi sunteți viitorul nostru. Vreau să cred că mulți dintre voi vor urma calea părinților și vor deveni adevărați ofițeri. Să fiți la fel de curajoși ca și părinții voștri. Să fiți puternici și adevărați apărători ai Patriei”. 

Pe parcursul evenimentului, copiii au avut parte de show-uri distractive, concursuri, competiții sportive, precum și un program cu clovni, dar și cu personaje din povești. Nu au lipsit baloanele colorate, înghețata și zâmbetele de fericire ale celor mici.

Una dintre revelațiile manifestației a constituit-o demonstrația cu câinii detectori care au stârnit admirația și bucuria spectatorilor, aplauzele fiind recompensa pentru micii patrupezi.Copiii au avut parte şi de o demonstraţie de forţă cu participarea ofiţerilor SPPS asemănătoare unei situaţii reale.  

Ziua copilului a fost menționată pentru prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”, în Republica Moldova fiind sărbătorită în fiecare an la 1 iunie.

01 iunie 2019

Biroul relații cu publicul