User menu

Copilărie – dulce feerie!

Astăzi, 1 iunie 2018, la sediul Serviciului de Protecție și Pază de Stat a fost sărbătorită Copilăria. Ziua Internațională a Copilului a fost marcată pentru al doilea an consecutiv în cadrul SPPS prin diverse manifestații cultural artistice dedicate acestei frumoase sărbători.

Pe parcursul evenimentului, copii au avut parte de show-uri distractive, concursuri, competiții sportive, expoziții de monede „Harta Moldovei în monede cea mai mare hartă din lume”, expoziție de mașini de epocă, precum și un program colorat cu clovni dar și cu personaje din povești.

Una dintre revelațiile manifestației a constituit-o demonstrația cu câinii detectori care au stârnit admirația și bucuria spectatorilor, aplauzele fiind recompensa pentru micii patrupezi.

Atmosfera festivă a fost încinsă și de un show cu bule gigantice de săpun, baloane colorate, înghețată, dulciuri, dar și multe zâmbete de fericire.

Semnificația deosebită a zilei de 1 iunie, dedicată în exclusivitate copiilor, ne amintește încă o dată nouă, maturilor, de vârsta copilăriei și inocenței, despre adevăratele valori ale vieții.

Ziua copilului a fost menționată pentru prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”, în Republica Moldova fiind sărbătorită în fiecare an la 1 iunie.

01 iunie 2018

Biroul relații cu publicul