User menu

A fost desemnat cel mai bun Bodyguard al anului

Astăzi, la poligonul de tip deschis „Practica”, a avut loc ceremonia dedicată închiderii Competiției interne „Cupa directorului la Poliatlon Bodyguard-2018”.

În debutul său, directorul interimar al SPPS a felicitat toți ofițerii pentru participarea la acest concurs, și, nu în ultimul rând, pentru performanțele obținute.

„Vă felicit și vă doresc tuturor mult succes și realizări frumoase în activitatea de serviciu în beneficiul și prosperarea țării”.

La evenimentul de închidere, dl Anatolie Golea a înmânat medalii și cadouri echipelor învingătoare, iar participanților diplome de onoare. Echipa situată pe prima treaptă a podiumului s-a învrednicit de „Cupa directorului la Poliatlon Bodyguard-2018”, iar ofițerul care a arătat cele mai deosebite performanțe cu titlul de „Cel mai bun Bodyguard”.

Menționăm că Competiția bodyguarzilor s-a desfășurat în cursul zilelor de 19 și 20 iulie curent, cu participarea a 6 echipe, formate din câte 4+1 membri, reprezentanți ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Tot astăzi, a avut loc și desfășurarea ultimelor 3 probe de trageri din arma de foc, din cele 8 probe incluse în Regulamentul intern al Spartachiadei,  și anume: trageri la țintă în timpul escortării pedestre, trageri la viteză din diferite poziții și trageri din automobil.

În cadrul acestor probe, participanții au executat focul precis asupra unei ținte fixe, atât de pe loc, cât și din mișcare, din poziția genunchi, picioare și culcat. La fel, ofițerii au fost nevoiți să-și demonstreze abilitățile la țintirea unui posibil atacator folosind spatele și fața automobilului drept adăpost. Exactitatea de a atinge ţinta şi rapiditatea de executare a exerciţiului de tragere sunt printre cele mai importante calităţi ale unui ofiţer de protecţie.

Competiția internă „Cupa directorului la Poliatlon Bodyguard” are drept obiectiv evaluarea, în condiţii de concurs, a calităţilor profesionale ale ofițerilor de protecție obţinute în urma procesului de instruire, precum şi sporirea capacităților și potențialului operațional a fiecărui ofițer în parte de a răspunde corespunzător pericolelor atipice cu aplicarea unor tactici și mijloace pe potrivă.

20 iulie 2018

Biroul relații cu publicul