User menu

Un grup de ofiţeri ai SPPS vor participa la Cursul de instruire în domeniul protecţiei, la Ankara

Chişinău, 31 august 2018 – Un grup de ofițeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat vor participa la Cursul de instruire cu genericul „Protecţia VIP”, în perioada 03 -13 septembrie 2018. Cursul urmează a fi desfăşurat sub egida Agenţiei Turceşti pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA) în Republica Moldova.

Cu această ocazie, astăzi, la sediul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat a avut loc o şedinţă cu ofiţerii care se vor deplasa la Ankara, pentru a prelua, dar şi a împărtăşi, cele mai noi tehnici în materie de protecţie.

În cadrul şedinţei, directorul interimar Anatolie Golea a mulţumit conducerii Agenţiei TIKA în Republica Moldova pentru organizarea acestei instruiri, menţionînd că „de rînd cu proiectele sociale desfăşurate de Agenţia TIKA în Republica Moldova, se atrage o atenţie deosebită şi investiţiilor în resursele umane, ceea ce constituie un lucru foarte important”. Totodată, colonelul Anatolie Golea şi-a exprimat convingerea că acest training va aduce plus valoare procesului de formare profesională a ofiţerilor de protecţie pentru a face faţă misiunilor atribuite.

Prezentă la eveniment dna Selda OZDENOGLU, Coordonatoarea Agenţiei TIKA, a menţionat că această colaborare între instituţiile ambelor state va avea un impact pozitiv asupra asigurării securităţii în regiune, dar şi a prieteniei între ţările noastre.

În perioada instruirii ofiţerii SPPS vor participa la şedinţe teoretice, urmate de cele practice, unde vor avea posibilitatea de a acţiona după scenarii specifice, similare activităţilor desfăşurate zi de zi.

 

31 august 2018

Biroul relaţii cu publicul