User menu

Instruiri oferite de omologii georgieni în domeniul formării profesionale

În perioada 19-23 februarie curent, 5 ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat au efectuat o vizită de documentare la Serviciul Special de Protecţie de Stat al Georgiei.

Vizita de lucru s-a axat pe două compartimente de bază. Primul subiect s-a focusat pe schimbul de experiență și preluarea celor mai avansate practici de lucru în domeniul formării profesionale pentru ofițerii-instructori ai SPPS.

Al doilea subiect s-a centrat pe atelierul de lucru dedicat organizării celui de-al IX-a Campionat Mondial Bodyguard-2018, care va avea loc în or. Tbilisi, în septembrie 2018. La atelierul de lucru au participat reprezentanți ai serviciilor de protecție din Azerbaidjan, Bulgaria, Belarus, Croația, Georgia, Iordania, Letonia, România, Republica Moldova și Ucraina.

Pe parcursul celor 5 zile, membrii delegaţiei au fost familiarizaţi cu legislaţia naţională în domeniu, structura şi formele de organizare a activităţii de serviciu ale instituţiei vizate, familiarizarea cu procesul academic și metodologia de predare teoretică a cursurilor pe domeniile de referință, familiarizarea cu disciplinele de instruire tactică și de trageri, instruirea psihologică, precum și diverse procedee de instruire practică a procedeelor de respingere a unui atac, de asigurare a protecției în mulțime și în diverse condiții de risc, dar și de autoapărare.

 La fel, ofiţerii SPPS au fost antrenaţi activ în discuții şi şedinţe practice, diseminând celor prezenți, experiența personală obținută pe parcursul activității în domeniul de referință.

Notăm că colaborarea între Serviciul Special de Protecție de Stat din Georgia și Serviciul de Protecție și Pază de Stat din Republica Moldova cunoaște o ascensiune în ultima perioadă de timp datorită unui dialog deschis și eficient inițiat în cadrul Protocolului de cooperare între serviciile de referință.

 

26 februarie 2018

Biroul relații cu publicul