User menu

Mesajul directorului interimar al SPPS Anatolie Golea, cu ocazia aniversării a 26-a de la crearea Serviciului de Protecție și Pază de Stat

Dragi colegi ofițeri de protecție,

În fiecare început de an sărbătorim ziua profesională – ziua creării Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Pentru mine, la fel ca şi pentru mulți dintre voi, această zi are o semnificație deosebită. Am ales să ne dedicăm cunoştinţele, forţa şi curajul pentru a servi Republica Moldova. Am jurat credinţă Patriei şi ne-am îndeplinit datoria de asigurare a protecţiei demnitarilor - indiferent de condiţii şi circumstanţe, pe timp de noapte sau zi, de sărbători sau în zilele de odihnă.

Pentru cei mai mulți dintre cetățeni, munca ofițerilor de protecție se reduce la partea vizibilă – maşini, girofare, căşti, echipament specializat pentru bodyguarzi.

Puțini știu că adevărata eficiență a unui ofițer se măsoară în gradul de responsabilitate, multă muncă și dedicaţie. Suntem acei care stăm în umbră, însă de profesionalismul nostru depinde liniștea și siguranța demnitarilor de stat și a imaginii țării noastre peste hotare.

26 de ani este puțin pentru istorie, dar este suficient pentru a crea o bază puternică pe care o putem dezvolta în continuare. Astăzi, suntem un Serviciu modern şi dotat, cu ofiţeri bine instruiţi şi profesionişti cu care ne mândrim.

Stimaţi colegi,

Am realizat multe, dar cel mai important lucru pe care l-am înţeles în tot acest timp, este că am în spate o echipă. O echipă unită cu care am făcut lucruri frumoase care ne-au promovat ca o instituţie puternică şi credibilă.

Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi şi ceea ce sunteţi. Vă doresc linişte în familie. Să fiţi mândri de profesia pe care o aveţi şi de munca care o faceţi în slujba ţării şi a poporului!

La mulţi ani stimaţi colegi! La mulţi ani SPPS!