User menu

Mesajul directorului interimar al SPPS Anatolie Golea, cu ocazia aniversării a 27-a de la fondarea Serviciului de Protecție și Pază de Stat

Domnilor ofițeri și subofițeri,

În fiecare început de an sărbătorim ziua profesională – ziua creării Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Pentru mine, la fel ca și pentru mulți dintre voi, această zi are o semnificație deosebită. Este ziua când îmbrăcăm uniforma cu epoleți și spunem cu mândrie „Servesc Republica Moldova!”, „Servesc SPPS!”.

Pe parcursul acestor ani, ne-am dezvoltat și am crescut în realizări și performanțe. Am asimilat din mers și ne-am adaptat exigențelor înaintate pentru ca astăzi să avem un Serviciu consolidat, cu o generație tânără de ofițeri care reflectă un nou tip de valori etice și profesionale.

Împreună și fiecare în parte am demonstrat că ne cunoaștem sarcinile și responsabilitățile. Ne-am implicat în cele mai importante evenimente din istoria modernă a țării. Am asigurat securitatea numeroaselor vizite oficiale. Am fost alături și am depus eforturi consecvente pentru ca demnitarii noștri să se simtă în siguranță oriunde s-ar afla. 

Dragi prieteni!

A fost un an productiv, cu realizări frumoase pentru familia SPPS. Cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova am reușit să creăm condiții mai bune de muncă. Am asigurat și dotat Serviciul cu echipamente tehnice și sisteme informaționale de ultimă generație. Am înnoit parcul auto cu mijloace de transport pentru buna desfășurare a activității subdiviziunilor Serviciului.

Am reușit să aducem bunăstare în casa și pe masa familiilor angajaților noștri, prin mărirea de salariu. În același timp, am obținut și unele asigurări sociale care se referă la compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ. Dar cel mai important este faptul că a fost inițiat Parteneriatul Public Privat care va permite construcția în anul 2020 a apartamentelor de serviciu. 

Datorită vouă, suntem astăzi un Serviciu puternic și putem concura cu Serviciile similare de peste hotare. Acest lucru a fost demonstrat de nenumărate ori în cadrul competițiilor internaționale de profil, iar Campionatul mondial Bodyguard a fost punctul culminant când ofițerii noștri au demonstrat practic imposibilul, și au reușit.

Am realizat multe, dar cel mai important lucru pe care l-am înțeles în tot acest timp, este că am în spate o echipă. O echipă  puternică și unită cu care am făcut lucruri frumoase. Vreau să vă mulțumesc pentru că ați avut încredere în ceea ce facem și pentru că ori de câte ori ați fost puși în condiții dificile, nu ați cedat.

Este o onoare pentru mine să transmit profundă recunoștință și stimă veteranilor SPPS, care au contribuit plenar și au stat la temelia creării și dezvoltării Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Un mesaj deosebit țin să adresez familiilor dumneavoastră, care vă sunt mereu alături, înțelegând sacrificiile și riscurile pe care vi le asumați zi de zi.

În această zi de sărbătoare, vreau să vă felicit cu cea de-a 27-a aniversare de la fondarea Serviciului. Vă doresc să aveți în preajmă oameni dragi care să vă petreacă și să vă aștepte acasă. Să fiți mândri de profesia pe care o aveți și de munca pe  care o faceți în slujba țării și a poporului.

La mulţi ani, dragi colegi! La mulţi ani, SPPS!

Cu deosebită considerație,

Anatolie GOLEA,

Director interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat