User menu

Ofiţerii SPPS instruiţi în domeniul artelor marțiale

În perioada 12-14 august 2019, un grup de ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat vor participa la un seminar demonstrativ de arte marţiale filipineze. Cursul va fi ghidat de către Robert Rodriguez, maestru al Școlii Filipineze Pekiti Tirsia Kali, membru al Consiliului Federației Filipineze Eskrima, Kali, Arnis (PEKAF).

În debutul cursului practic, instructorul filipinez a familiarizat ofiţerii SPPS despre apariția și istoricul luptelor orientale. Totodată, a subliniat că Eskrima, Kali, Arnis este un sistem de arte marțiale tradiționale, constituit în Filipine, cu aplicarea unor tehnici ce utilizează bastoane de diferite dimensiuni, cuțite, precum și procedee de apărare împotriva atacurilor cu folosirea armelor albe.

Agenda de lucru a evenimentului cuprinde diferite procedee şi tehnici de apărare: folosirea în luptă a bastoanelor sau a bastonului împotriva cuțitului (la o distanță între corpurile luptătorilor determinată în special de lungimea bastoanelor), familiarizarea cu procedee ce includ utilizarea în lupta corp la corp (distanță medie) a cuțitelor, lupta corp la corp fără utilizarea armelor, dezarmarea adversarului etc.

De menţionat că seminarul dedicat artelor marțiale „Eskrima, Kali, Arnis” se desfăşoară în premieră în cadrul SPPS şi are drept scop îmbunătăţirea capacităţilor ofiţerilor SPPS pe segmentul luptelor corp la corp.

12 august 2019

Biroul relaţii cu publicul