User menu

Ofițerii SPPS s-au alăturat campaniei “Donează o picătură de viață”

Astăzi, 09 iunie 2017, în primele ore ale dimineții, peste 100 de ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat au donat sânge în cadrul campaniei cu genericul “Donează o picătură de viață”. Este pentru prima oară când SPPS organizează o astfel de acțiune dedicată Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Evenimentul social s-a desfășurat la punctul de colectare amplasat pe teritoriul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, cu suportul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

Alături de ofițerii care au donat sânge a fost și directorul interimar Anatolie Golea care a menționat că sângele donat astăzi poate salva multe vieți aflate în impas. Astăzi, cu un minim efort și bunăvoință ne-am mobilizat și alăturat campaniei de donare a sângelui. Este o acțiune nobilă care ne unește și ne încurajează să fim mai buni, mai miloși față de oamenii aflați în dificultate. Vă mulțumesc tuturor pentru acest înalt spirit civic și sperăm că acest eveniment va deveni o tradiție pentru ofițerii din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

În fiecare an la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge. Prima Zi mondială a donatorului de sânge s-a sărbătorit în 2004 la  Johannesburg, Africa de Sud.

09 iunie 2017

Serviciul cooperare internațională și relații cu publicul