User menu

Patrupezii SPPS și-au etalat abilitățile la „Biatlon 2018”

Ofițerii de protecție-chinologi alături de patrupezii SPPS au participat la cea de-a IV-a ediție a competiției în domeniul chinologic „Biatlon 2018”. Evenimentul s-a desfășurat în localitatea Zagarancea, r-nul Ungheni, sub egida Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În cadrul competiției au participat reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, etc.

Conform programului, concurenții au parcurs un traseu de 9 km, de-a lungul căruia au fost supuși la 12 probe, printre care se numără: traversarea unui sector mlăștinos, îndeplinirea cu exactitate a indicațiilor chinologului, trecerea apei în înot, trecerea târâș pe sub un pod improvizat, căratul greutăților, trageri din pistol, mersul cu roaba, etc.

Misiunile chinologilor alături de patrupezii lor nu au fost deloc ușoare, dar nu și imposibile de realizat. Rezistența, forța, dar și capacitatea de a lucra în echipă au fost evidențiate și demonstrate de fiecare participant al competiției.

Scopul competiției rezidă în testarea capacităților profesionale în condiții de concurs și preluarea celor mai bune practici în domeniul chinologic.

25 iunie 2018

Biroul relații cu publicul