User menu

Patrupezii SPPS și-au etalat abilitățile la competiţia „Biatlon 2019”

Ofițerii de protecție-chinologi, alături de patrupezii lor, au participat la cea de-a V-a ediție a competiției în domeniul chinologic „Biatlon-2019”. Evenimentul s-a desfășurat pe 22 mai curent, în localitatea Zagarancea, raionul Ungheni, sub egida Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Conform programului, concurenții au parcurs un traseu de 9 km, de-a lungul căruia au fost supuși la 12 probe. Printre cele mai dificile obstacole, dar care au fost trecute cu brio de ofiţerii SPPS alături de patrupezii lor se numără: traversarea unui sector mlăștinos, îndeplinirea cu exactitate a indicațiilor chinologului, trecerea apei în înot, trecerea târâș pe sub un pod improvizat, reținerea infractorului, „plimbarea” câinelui cu roaba, trageri din pistol etc.

Misiunile chinologilor şi a  patrupezilor  nu au fost deloc ușoare, dar nici imposibile de realizat. Rezistența, forța, precum și capacitatea de a lucra în echipă au fost evidențiate și demonstrate de fiecare participant al competiției.

Menţionăm că echipa SPPS s-a clasat pe locul III atât în clasamentul general, cât şi individual.

Scopul competiției rezidă în testarea capacităților profesionale în condiții de concurs și preluarea celor mai bune practici în domeniul chinologic.

 

23 mai 2019

Biroul relații cu publicul