User menu

Reprezentanta SPPS prezentă la Conferința mondială a femeilor în domeniul securității

În perioada, 17-24 februarie curent, ofițerul SPPS Irina Vulpe a participat la Conferința mondială a femeilor în domeniul securității, care s-a desfășurat în or. Budva, Muntenegru.

Evenimentul a fost organizat sub egida Asociației Internaționale a Polițiștilor – Secția Muntenegru în colaborare cu Autoritatea Poliției și Asociația femeilor ofițeri din Muntenegru, având drept scop schimbul de experiență și de bune practici în domeniul aferent segmentului sus-menționat.

La întrunire au participat 19 țări, și anume: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Canada, Croația, Cipru, Germania, Italia, Israel, Macedonia, Republica Moldova,  Rusia, Spania, Slovenia, SUA și Turcia.

În cadrul evenimentului au fost puse în discuție unele aspecte ce țin de rolul și locul femeii în cadrul instituțiilor de forță. La fel, au fost abordate subiecte referitoare la oportunitățile femeii de a ocupa unele funcții de lideri în cadrul unităților pe care le reprezintă, egalitate de gen, non-discriminare etc.

De menționat că reprezentantele instituțiilor de forță au prezentat rapoarte despre implementarea Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate ONU privind femeile, pacea și securitatea.

 

25 februarie 2019

Biroul relații cu publicul