User menu

Reprezentanții SPPS au fost instruiţi la Academia ILEA din Budapesta

În perioada 03-09 februarie curent, reprezentanţii SPPS au participat la Cursul de instruire cu genericul „Intruziuni în calculatoare și rețele”. Atelierul de lucru a fost organizat sub auspiciul Serviciului de Securitate Diplomatică din cadrul Departamentului de Stat al SUA, la Academia ILEA din or. Budapesta, Ungaria.

Evenimentul în cauză a întrunit reprezentanţi ai structurilor de forţă din Bosnia și Herțegovina, Republica Moldova, România, Slovenia și Slovacia.

În cadrul trainingului s-a pus accent pe „anatomia ”de bază a unei comenzi de navigare prin fişiere şi directoare, cu învăţarea şi utilizarea independentă a comenzilor mai puţin cunoscute. Astfel, abilitatea de a căuta şi înţelege informaţii cu privire la noile comenzi a fost esenţială pentru folosirea eficientă a acestora în activitatea de analiză a informațiilor.

De asemenea, participanţii au fost familiarizaţi şi cu alte sisteme de operare, precum: Unbuntu, Linux, MAC, cu ulterioara navigare şi culegere a datelor de interes din aceste platforme.

De menţionat că respectivul curs de instruire fost organizat şi finanţat cu susţinerea Ambasadei SUA la Chişinău.

11 februarie 2019

Biroul relații cu publicul