User menu

Reprezentanții SPPS prezenți la ședința tehnică a proiectului Comisiei Europene RED-Alert

În perioada 03-06 iulie curent, reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat au participat la ședința tehnică a proiectului internațional sub egida Comisiei Europene RED-Alert (Sistem de detectare timpurie a conținuturilor cu caracter terorist în mediile online), în or. București, România.

În cadrul ședinței Consorțiului proiectului au fost abordate acțiunile care urmează a fi întreprinse de fiecare membru al proiectului pe pachetele de lucru deja stabilite. Totodată, agenda de lucru a cuprins și discuții tehnice pe marginea testării și punerii în aplicare a programelor menite să identifice limbajul cu caracter terorist din rețelele de socializare, blogguri, comentarii, etc. Participanții au stabilit setul de programe și echipament tehnic care urmează a fi procurare în vederea implementării în acest sens. La fel, a fost demonstrat și un exercițiu practic de analiză semantică a conținuturilor teroriste.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat este parte a proiectului RED-Alert din anul 2017.  Proiectul are o durată de 3 ani și presupune analiza limbajului și conținuturilor cu caracter terorist și din rețelele de socializare, bloguri, imagini video, dar şi procesarea complexă a conţinuturilor evenimentelor publice majore. Acest lucru va facilita activitatea subdiviziunii analitice pentru a analiza și preveni eventuale atacuri și atentate cu caracter terorist.                 

09 iulie 2018

Biroul relații cu publicul