User menu

Reprezentatul SPPS a participat la ședința Proiectului internațional RED-Alert

În perioada, 21-24 ianuarie curent, reprezentantul SPPS a participat la sesiunea de evaluare a Proiectului RED – Alert – sistem de detectare rapidă și în timp real a conținuturilor cu caracter terorist în mediul on-line. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Comisiei Europene (Agenția de Cercetare și Inovare) în or. Bruxelles.

În cadrul evenimentului a fost prezentată activitatea efectuată pe pachetele de lucru de către fiecare membru al Proiectului. Totodată, a fost demonstrată arhitectura softului, care presupune identificarea în timp real al unui conținut cu caracter terorist prin identificarea autorului mesajului, nivelului de pericol, categoriei textului etc.

Drept rezultat, utilizatorii finali, organele de drept - membri ai Proiectului, vor beneficia de programul respectiv pentru a testa și detecta conținuturile cu tentă teroristă în rețele sociale și bloguri. Acest lucru va facilita activitatea subdiviziunii analitice pentru a analiza și preveni eventuale atacuri și atentate cu caracter terorist.

Menționăm că Serviciul de Protecție și Pază de Stat participă în Proiectul internațional RED – Alert din anul 2017, iar următoarea întrunire a Consorțiului Proiectului va avea loc la Chișinău în primăvara anului 2019.

25 ianuarie 2019

Biroul relații cu publicul