User menu

Start competiției „Cupa directorului la Poliatlon Bodyguard-2018”

Astăzi, la Clubul Sportiv Central „Dinamo” a avut loc deschiderea Competiției interne „Cupa directorului la Poliatlon Bodyguard-2018”, din cadrul Spartachiadei SPPS.

Prezent la ceremonia oficială, directorul interimar Anatolie Golea a menționat importanța acestei competiții în domeniul protecției demnitarilor de stat.

„Pentru noi, este important să fim mereu cu un pas înainte, să prevedem și să prevenim orice situație de risc. Anume această Competiție ne oferă posibilitatea de a ne testa capacitățile profesionale în condițiile asemănătoare unor situații reale”, a punctat directorul SPPS.

În încheierea discursului, dl Golea a urat succes tuturor participanților, notând că „sunt convins că veți arăta că sunteți cei mai buni în meseria aleasă. Vă doresc tuturor mult succes. Fie ca cel mai bun să câștige”.

Prezent la eveniment, vicepreședintele Federației Internaționale Bodyguard, dl Iurie Richicinschi, a adus felicitări cu ocazia deschiderii Competiției SPPS, dorind participanților sănătate, prosperitate, energie și succes.

„Sunt pe deplin convins că experiența și practica acumulată în timpul acestei Competiții va fi una de succes. Se spune că realizările nu se datorează forței, dar nivelului de profesionalism”, a punctat dl Richicinschi.

La rândul său, Bodyguardul anului 2017, Alexei Spînu, a menționat că ediția din acest an este una deosebită. Este pentru prima dată când Cupa directorului devine simbol al acestei Competiții de profil, care va deveni o tradiție și pentru viitor.

Ziua deschiderii a continuat cu 3 probe de profil, și anume: acordarea primului ajutor medical cu evacuarea persoanei protejate, demonstrarea procedeelor de luptă corp la corp și conducerea auto în condiții extreme.

Menționăm că mâine, 20 iulie 2018, la poligonul de tip deschis „Practica”, se va desfășura a doua zi a Competiției sportive cu probele reprezentative: demonstrarea tacticii de escortare pedestră cu îndeplinirea procedeelor de apărare fizică și depistarea explozivelor din automobil.Totodată, ofițerii de protecție își vor demonstra abilitățile la 3 probe de trageri din arma de foc. Ziua de vineri se va încheia cu o ceremonie de înmânare a Cupei directorului, a medaliilor și diplomelor de participare.

 

19 iulie 2018

Biroul relații cu publicul